top of page
IMG_3270.jpg

Blauwe Zone

OLVA is een levenskrachtige school, een school waar je op adem kunt komen in de Blauwe Zone.

 

  • Toevluchtoord tijdens drukke dag

  • Een plek om tijd te nemen voor jezelf 

  • Stil staan bij jezelf en je gevoelens

  • Ongestoord eens kunnen nadenken 

DSC07468.JPG

Verhaal van de ruimte

DSC08791.JPG

De oorspronkelijke kapel van OLVA is een dertigtal jaar geleden tot studiezaal omgevormd. Enkel het doksaal bleef behouden en is tot kleine kapel omgebouwd. Toen de wekelijkse vieringen op school in de jaren 1990 verdwenen, nam ook het gebruik van deze kapel af.

In 2015 heeft de ruimte een metamorfose ondergaan. Het is een asielplek voor leerlingen geworden. Een ruimte voor stilte, maar ook voor gesprek. Een plek om te bekomen, stil te staan bij wat beroert en om op te laden. Een plaats om eventjes te parkeren. Een ruimte waar we vraagtekens durven zetten bij de hectiek en de prestatiedruk die we dagelijks ervaren. Een plek dat aanspoort tot levens-verdieping. Regelmatig is er ook een aanbod van o.a. zingevende poëzie, zinnige gedachten, kunstwerkjes, een stukje (andere) muziek ...

De Blauwe Zone is helemaal in donkerblauwe verf geschilderd en van vloer tot plafond volledig als schrijfvlak te gebruiken. In de ruimte hangt ook een groot helder lichtobject dat een binnenkamer vormt. De donkerblauwe ruimte is horizontaal en nodigt uit tot individueel gebruik, de lichte ruimte is verticaal en nodigt eerder uit tot een groepsgebeuren.
Voor je de ruimte binnenkomt, is er een goudkleurige overgangsruimte gemaakt waar je je schoenen kunt achterlaten en daardoor de stilte in de daaropvolgende ruimte bewaard blijft.

Verhaal
download.png

Virtuele Blauwe Zone

In de virtuele Blauwe Zone kan je wat tot innerlijke rust komen ...

Achter de wolkjes schuilt wat zinvolle input. Het ene zal je al wat meer aanspreken dan het andere.

Virtueel
bottom of page