top of page
IMG_2492.JPG

Onze school

OLVA of Onze-Lieve-Vrouwecollege Assebroek is een school met een brede 1e graad en doorstroom-finaliteit in de 2e en 3e graad in de groene rand van Brugge. Sinds 1955 bereiden we jongeren voor op hun hogere studies. Zo helpen wij ze om hun dromen waar te maken. Ons recept? Een toekomstgerichte intellectuele opleiding met speciale aandacht voor:

  • vriendschap en solidariteit

  • een open oog voor de wereld van nu

  • inspraak en verantwoordelijkheid

  • sportieve ontspanning

  • creativiteit

OLVA is een school op mensenmaat. Het is meer dan een gebouw, maar een plek waar je mag dromen, durven en doen. Je kan er studeren. Ja! Er wordt gewerkt, hard zelfs. Maar we zijn ook een (h)echte leefgemeenschap. Je kan er creatief kan zijn, pittig sporten en actief deelnemen aan het schoolleven. Heel het jaar door bieden we intellectuele, culturele en sportieve uitdagingen aan. Elke donderdag is er OLVA PLUS. Dit is uniek. Je kan er klasdoorbrekend anderhalfuur deelnemen aan recreatieve (sport én cultuur) educatieve activiteiten. Ook tijdens de vakantie houden we contact met een sportieve bergvakantie, een avonturenkamp, cultuurreis of een expeditie naar ...

 

OLVA is een school waar je op adem en verhaal kan komen. Bij ons bestaan geen dunne en dikke, domme en slimme, rijke en arme leerlingen. Samen vormen wij een groep. En vooral ... Onze grootste wens is dat iedereen als individu mag groeien en bloeien in OLVA, zes jaar lang!

IMG_5962.JPG
Anchor 1
Anchor 2
Anchor 3
bottom of page